Voor iedereen in het gezin
Prijs garantie
Gratis verzending
Levering aan huis

Badkamer behang

Kun je een badkamer behangen? Het voor de hand liggende antwoord is: natuurlijk, je KAN een badkamer behangen. Er zijn echter enkele zeer belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van badkamerbehang.

Waar moet je op letten bij het behangen van de badkamer?

Zeer weinig behangsoorten zijn officieel goedgekeurd voor natte ruimtes, daarom kunnen we behangen in badkamers waar een douche of bad is helaas niet aanbevelen. Het kan gedaan worden; je moet het behang echter om veiligheidsredenen achter een glasplaat of iets dergelijks monteren en de klus laten klaren en inspecteren door een gecertificeerde vakman. Zo gaat je badkamerbehang lang mee. Heb je daarentegen een apart toilet of gastentoilet waar weinig vocht is, dan kunnen we je zeker aanraden om je dit te behangen. Afhankelijk van hoeveel de kamer wordt gebruikt en de geschatte slijtage, kan het goed zijn om een stabiel behang te kiezen dat kan worden afgeveegd, zoals vinylbehang. Anders is het een mooie kans om echt los te laten en een behang met veel patroon en kleur te kiezen als je op zoek bent naar een behang voor de badkamer.

Welke behangpatronen passen in badkamers?

Behang met vissen is een populaire keuze in badkamers en zeer decoratief. Zelfs zee- of meerplanten, zoals waterlelies en koralen, passen thematisch goed op een behang in de badkamer. Wist je dat koralen eigenlijk geen plant zijn, maar een dier? Een behang dat steen of tegels imiteert is ook een goede keuze als je geen volle tegels wilt. Op tegels geïnspireerd behang is er zowel in natuurlijke kleuren voor een rustigere uitstraling als met patronen en kleuren. Laat je bij het behangen van je badkamer gerust inspireren door de Turkse badhuisstijl met een blauw-wit tegelpatroon. Er is natuurlijk geen regel die zegt dat je een patroon met een waterthema in de badkamer nodig hebt - het is helemaal aan jou.