Voor iedereen in het gezin
Prijs garantie
Gratis verzending
Levering aan huis

Victoriaans behang

Victoriaanse behangsoorten zijn mooie en ingewikkelde kunstwerken. Hun patronen en kleuren doen denken aan een klassiek tijdperk waar we vandaag met nostalgie en bewondering naar kijken. Velen houden ervan hun muren te bekleden met behang in Victoriaanse stijl - het is een smaakvol interieur dessin met gevoel voor stijl en traditie.

Victoriaans behang geschiedenis

Het Victoriaanse tijdperk duurde van de jaren 1830 tot de eeuwwisseling. Het biedt ons een breed scala aan patronen en stijlen die zijn gecategoriseerd als behang in Victoriaanse stijl. Tijdens de jaren 1900 werd het populair om verschillende kamers in verschillende stijlen in te richten. Luxe huizen kunnen decor bevatten uit vele interieurstijlen, afhankelijk van het doel van de kamer. Een 'rookkamer', waar de mannen zich na het eten verzamelden, had vaak een oosters geïnspireerde stijl. De slaapkamer zou in romantische rococostijl kunnen zijn en de eetkamer in barokstijl. Al deze (en meer) kunnen Victoriaans behang worden genoemd. Dus wat is Victoriaanse muurbekleding precies? Het antwoord is eigenlijk bijna alles.

Patronen en kleur met behang in Victoriaanse stijl

Typerend voor de Victoriaanse stijl is dat ze niet bang waren voor patronen en kleuren en vaak donkere tinten gebruikten. Zwart, rood, blauw en smaragdgroen waren een standaard - nog beter met een vleugje goud. Het motto voor decoreren met behang in Victoriaanse stijl kun je samenvatten in het gezegde 'more is more'. Als je durft, combineer dan gerust een muur met grote patronen met behang met kleine patronen op de andere muren. Bij ons kan je snel en gemakkelijk veel verschillende Victoriaanse behangsoorten online kopen.